Wagyu beef

Voor de echte fijnproevers biedt Zagt Amsterdam het exclusieve Wagyu A5 beef. Dit uniek stukje vlees komt van de zwartharige runderen uit Japan en Spanje en behoort hiermee tot de Wagyu vleesfamilie. 

Marmering van het vlees

De unieke kwaliteit van wagyu vlees is het prachtige marmer met een intens patroon. Deze marmering zorgt ervoor dat de sappen en het aroma in het vlees blijven tijdens de bereiding. Dit resulteert in een heerlijk en mals stuk vlees. Deze malsheid gecombineerd met een fijne en zoete smaak zorgt ervoor dat een stukje van het Wagyu vlees smelt op de tong. De superieure smaak, textuur en de marmering maakt dat Wagyu op meerdere manieren te bereiden is. Hoewel een stuk van dit kwaliteitsvlees het vaakst geserveerd wordt als Wagyu burger, biefstuk of filet, is het ook uitermate geschikt voor Japanse gerechten:

  • Japanse Sukiyaki
  • Shabu-shabu 
  • Yakiniku 
  • Gestoofd in zoete sojasaus. 

Voor welke bereiding je ook kiest, wij verzekeren jou en jouw gasten een unieke smaakbeleving!

Wagyu A5

Om te worden benoemd tot Wagyu A5 moet het door de Japan Meat Grading Association gecertificeerd worden als 'Grade 5'. Dit houdt in dat het van excellente kwaliteit is en een marmeringscore heeft van 8 tot 12. Deze beoordeling maakt Wagyu A5 tot een van de beste soorten vlees en voorziet het in een superieure smaakbeleving. Het Wagyu beef van de zwartharige runderen dankt zijn kwaliteit aan de schone en vruchtbare leefomgeving in Japan en Spanje. Dit specifieke soort rund moet minimaal veertien maand de tijd hebben gehad om te grazen en te groeien. Alleen dan krijgt het wagyu vlees de benodigde marmering van het vet, kleur, textuur en glans en ontvangt het een hoge klassering van de Japanese Meat Grading Association. 

Wagyu vlees kopen

Als exclusieve partner van Zagt Amsterdam kun je jouw relaties de ultieme smaakbeleving van Wagyu A5 vlees bieden. Onze kenners voorzien je graag van meer informatie over dit uniek stukje Japanse en Spaanse wagyu vlees. Meld je aan via het formulier of stel je vraag aan onze specialist Jochem.

Contact

privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht