Kwaliteitsvlees hoeft niet van ver te komen

4 maart 2020
Nederlands vlees

Op vele menukaarten pronken restaurants met vlees van Japanse, Spaanse en Australische afkomst. Logisch, aangezien dit exclusiviteit uitstraalt. Toch komt het nog weinig voor dat we als kok pronken met vlees van eigen bodem. Zonde aangezien het Nederlands vlees zeker niet onder doet van geïmporteerd vlees. De kwaliteit van het vlees is vergelijkbaar en het aanbod groot. Met de lente voor de deur lijkt het ons een uitstekende gelegenheid om het Nederlandse lamvlees en Holstein kalfsvlees in het zonnetje te zetten. 

 

Nederlands lamsvlees

Lamsvlees van Nederlandse bodem is geschikt voor gastronomische doeleinden dankzij de hoogwaardige kwaliteit. Dit speciaal geselecteerde luxe vlees wordt rechtstreeks vanuit het slachthuis vers geleverd. Dankzij het mooie randje vet ontstaat er een unieke smaakbeleving en smeuïge structuur. Door deze combinatie kan lamsvlees worden gebruikt als hoofdingrediënt binnen een culinair gerecht. Probeer zelf een stuk lamsvlees en laat uw creativiteit de vrije loop. Wij weten zeker dat je overstag gaat en kiest voor een van de populaire onderdelen zoals: 

  • Lamsruggetjes
  • Lamsbouten
  • Lamsrack
  • Lamsschenkel 
  • Lamszwezerik

 

Holstein kalfsvlees

Het vlees van de Holstein kalveren is bekend binnen de top van de Nederlandse gastronomie. Waarom dit vlees zo geliefd is onder chef-koks? Simpel; kalfsvlees is mals, zacht en het hele jaar door verkrijgbaar. Het lage vetgehalte, de fijne smaak en de grote hoeveelheid vitamines en ijzer zijn ook zeker de moeite van het vermelden waard. 

Zagt Amsterdam biedt Nederlands kalfsvlees aan in twee soorten: rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees. Rosé kalfsvlees dankt zijn naam aan het gezonde ijzergehalte in het bloed en onderscheidt zich van blank kalfsvlees door een langer leven en ander voer. De eigenschappen van het malse kalfsvlees maakt het uitermate geschikt om te worden gesneden in verschillende maten, geschikt voor alle doeleinden. 

 

Nederlands vlees rechtstreeks van de boer

Het meest exclusieve vlees van Nederlandse kalveren en lammetjes speciaal voor jou geselecteerd. Zagt Amsterdam is als vleesleverancier gespecialiseerd in het hoogwaardige kwaliteitsvlees van eigen bodem. Wij zijn een jong en vooruitstrevend bedrijf en persoonlijk contact met onze klanten vinden wij enorm belangrijk. Wij komen graag bij je langs voor een persoonlijke kennismaking, om het vlees te laten zien en te laten proeven! Vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.