Holstein Melkkoe

Als exclusieve leverancier uit Amsterdam importeert Zagt kwaliteitsvlees van over de hele wereld. Echter hoort de kwaliteit van de Friese Holstein runderen van eigen bodem thuis in hetzelfde rijtje als Wagyu en Angus vlees. Vandaar dat Zagt zich ook specialiseert in het gemarmerde vlees van de Nederlandse melkkoeien. Hoewel er binnen de top van de gastronomie veelal gepronkt wordt met Wagyu of Angus, mag dit exclusieve vlees met een rijke marmering en mooie vetbedekking aan de buitenrand zeker niet ontbreken op de menukaart. 

Kwaliteitsvlees

Het vlees van de Holstein melkkoe dankt zijn kwaliteit aan de mooie vetmarmering en het rijpingsproces. De vetmarmering en het rijpen van het vlees heeft een gunstig effect op de smaak. Om deze reden worden de lange, dunne lendes van de, door Zagt geselecteerde, koeien ongeveer vier weken in de been gerijpt. De kwaliteit is dan ook van het hoogste niveau. Na het rijpen wordt het vlees uitgebeend en worden de onderdelen op maat gesneden zodat ze klaar zijn voor de horeca. Chef-koks kunnen hierdoor het vlees in zijn geheel beoordelen en portioneren met weinig snijverlies.  

Dubbeldoelkoe 

Zoals de naam al zegt hebben de dubbeldoelkoeien van het Holstein ras een dubbel doel; na een succesvolle carrière als melkkoe worden ze gebruik als vleesrund. Hiermee behoort het vlees van de dubbeldoelkoe tot een van de duurzaamste soorten. Wanneer de koeien worden verplaatst van het groene weiland naar ruime strohokken krijgen ze extra voeding in de vorm van maïs en kuilgras. Gedurende twee tot vijf maanden groeien de dubbeldoelkoeien uit tot volwaardige vleeskoeien. De koeien hoeven geen melk meer te produceren waardoor ze minder gespierd zijn en meer energie kunnen steken in het aanmaken van vlees en vet. Hierdoor is het nieuwe aangezette vlees heerlijk mals, rijk gemarmerd en voorzien van een authentieke smaak. Het slachtmoment van de selecte groep dubbeldoelkoeien vindt plaats wanneer de verhouding tussen het vlees en vet optimaal is. 

Dubbeldoel vlees bestellen

Door de groeiende populariteit van duurzaamheid en vlees van eigen bodem is het exclusieve vlees van de dubbeldoelkoe een veelgemaakte keuze binnen de top van de Nederlandse gastronomie. Het speciaal door Zagt geselecteerde vlees laat jouw gasten en relaties verbazen over de smaak en malsheid. Proef dit Nederlandse kwaliteitsvlees zelf door je aan te melden via het formulier of door contact op te nemen met Jochem.

Contact

privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht