Hida Gyu

Voor de echte fijnproevers biedt Zagt Amsterdam het exclusieve Hida Gyu vlees. Dit uniek stukje vlees komt van de Japanse zwartharige runderen en behoort hiermee tot de Wagyu vleesfamilie. Om te worden benoemd tot Hida Gyu vlees moet het door de Hida Beef Brand Promotion Conference gecertificeerd worden met minimaal een Grade A of B en een textuur cijfer van 5, 4 of 3. Deze beoordeling maakt Hida Gyu tot een van de beste soorten vlees en voorziet in een superieure smaakbeleving. 

Marmering van het vlees

De unieke kwaliteit van Hida Gyu vlees is het prachtige marmer met een intens patroon. Deze marmering zorgt ervoor dat de sappen en het aroma in het vlees blijven tijdens de bereiding. Dit resulteert in een heerlijk en mals stuk vlees. Deze malsheid gecombineerd met een fijne en zoete smaak zorgt ervoor dat een stukje van het Hida Gyu vlees smelt op de tong. De superieure smaak, textuur en de marmering maakt dat Hida Gyu op meerdere manieren te bereiden is. Hoewel een stuk van dit kwaliteitsvlees het vaakst geserveerd wordt als biefstuk of filet, is het ook uitermate geschikt voor Japanse gerechten. Dun gesneden voor Japanse Sukiyaki, Shabu-shabu en Yakiniku of gestoofd in zoete sojasaus. Al deze bereidingswijzen laten uw gasten ten volle genieten van Hida Gyu vlees

Japanse Wagyu 

Hida Gyu dankt zijn kwaliteit aan de schone en vruchtbare leefomgeving in de Gifu Prefecture. Dit bergrijke gebied van 10.621 vierkante meter wordt gekenmerkt door grote landvlakten, bossen, schone lucht en puur water. Om aan de hoge kwaliteitseisen van de Hida Beef Brand Promotion Conference te voldoen moet deze specifieke soort Japanse runderen minimaal veertien maand de tijd hebben gehad om te grazen en te groeien. Alleen dan krijgt het wagyu vlees de benodigde marmering van het vet, kleur, textuur en glans en ontvangt het een hoge klassering van de Japanese Meat Grading Association. 

Wagyu vlees bestellen

Als exclusieve partner van Zagt Amsterdam kunt u uw relaties de ultieme smaakbeleving van Hida Gyu vlees bieden. Onze kenners voorzien u graag van meer informatie over dit uniek stukje Japanse wagyu vlees. Meld u aan via het formulier of stel uw vraag aan onze specialist Jochem.

Contact

privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht