Dubbeldoelkoe vlees

Het meest exclusieve vlees van Hollandse dubbeldoelkoeien speciaal voor u geselecteerd. Zagt Amsterdam is als vleesleverancier gespecialiseerd in het rijpe gemarmerde vlees van Hollandse melkkoeien (voornamelijk de Friese Holstein). Het verzadigde vlees is te herkennen aan de rijke marmering in het vlees en een mooie vetbedekking aan de buitenrand. Graag vertellen wij u meer over de achtergrond van de Hollandse dubbeldoelkoeien en het proces tot aan het bord.

Dubbeldoelkoeien

Tot voor kort was het gebruikelijk dat alle uitgemolken koeien van melkveebedrijven vet werden gemest en vervolgens verkocht werden aan het slachthuis. Bijna de hele koe ging de industrie in voor worst of andere gehaktproducten. Echter een deel van de Hollandse koeien is na haar carrière als melkkoe uitermate geschikt om gebruikt te worden voor het mooi gemarmerde rundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en een goed stuk vlees. Hier komt de term dubbeldoel vandaan.

Om de kwaliteit van het vlees van deze koeien te verhogen, is het belangrijk om ze na hun melkkoe carrière een periode van rust te gunnen. De koeien liggen in ruime strohokken met veel frisse lucht en krijgen uitgebalanceerd voer. Hierbij te denken aan een combinatie van:

  • jong gras
  • gefermenteerde maïs
  • aardappelsnippers 
  • bierbostel afkomstig van Nederlandse brouwerijen. 

In deze rustperiode van minimaal 120 dagen groeit de koe en wordt nieuw vlees aangezet. Dit nieuwe vlees is uitstekend gemarmerd, heerlijk mals en voorzien van de authentieke rundvleessmaak. Vanwege de hoge kwaliteit is het vlees lang houdbaar en zeer geschikt om te dry-agen.

Duurzaam vlees

Het vlees van dubbeldoelkoeien is uitermate duurzaam. De CO2 footprint, oftewel de ecologische voetafdruk, is laag. Daarnaast is de transportafstand van het voer, de koe zelf en vervolgens het vlees beperkt. Als deze voordelen maakt dat u bij het gebruiken van het kwaliteitsvlees van de dubbeldoelkoe duurzaam bezig bent.

Kwaliteitsvlees van Nederlandse bodem

Door de groeiende populariteit van duurzaamheid en vlees van eigen bodem is het exclusieve vlees van de dubbeldoelkoe een veelgemaakte keuze binnen de top van de Nederlandse gastronomie.Waar een luxe horecazaak voorheen pronkte met zijn Wagyu vlees, kan men nu pronken met het gemarmerde vlees van Nederlandse melkkoeien. Uw gasten hebben waarschijnlijk geen hoge verwachtingen bij vlees uit Nederland, maar iedereen die het proeft is direct verkocht. De Hollandse melkkoeien hebben weinig spiermassa, waardoor de verschillende onderdelen vlees de perfecte maat hebben voor de horeca.

Wilt u het kwaliteitsvlees van de Nederlandse dubbeldoelkoeien gebruiken in uw horecagelegenheid? Neem contact op via onderstaand contactformulier. 

Contact

privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht