Dry Aged vlees

Als exclusieve vleesgroothandel is Zagt Amsterdam specialist in Dry Aged vlees van de hoogste kwaliteit. Creëer een unieke smaakbeleving aan tafel door jouw relaties de intense volle smaak van een stuk Dry Aged rundvlees te laten ervaren. Het droog-rijpen is de oudste en meest bekende methode om rundvlees te voorzien van de malsheid en smaak die het verdiend. De dry aging-methode is ondertussen aangepast naar de tegenwoordige tijd, waardoor de best mogelijke omstandigheden voor het rijpingsproces zijn gecreëerd. Wij tillen de kwaliteit van ons Wagyu, Raza Angus en Holstein rundvlees naar ultieme hoogte door het minimaal 21 dagen te laten rijpen in de Dry Ager rijpingskast. 

Dry Aging proces

Doorgaans eten we ons rundvlees te vers. Om een ultieme smaak te verkrijgen moet het vlees van hoge kwaliteit gedurende lange tijd, variërend van 21 tot 120 dagen, rijpen. Tijdens het rijpingsproces verliest het rundvlees veel vocht en gewicht waardoor de smaak geconcentreerd wordt. Daarnaast wordt het bindweefsel langzaam afgebroken door, de van nature aanwezige, enzymen. Dit resulteert in de gewenste malsheid van, bij voorkeur, de volgende stukken vlees: 

  • Entrecôte 
  • Rib-eye
  • Côte de boeuf
  • T-bonesteak 
  • Ossenhaas 

In tegenstelling tot vroeger, waarbij dit proces uitgevoerd werd in een schuur, gebeurt dit tegenwoordig in een speciaal ontwikkelde koelcel. In de Dry Ager rijpingskast rijpt het vlees in de been bij een luchtvochtigheid van ca. 85% en een temperatuur van 2 ℃. Door middel van luchtregeling systemen en een nauwkeurige besturing wordt een constant microklimaat in de kast gewaarborgd. Het rundvlees van Zagt Amsterdam rijpt in de perfecte omstandigheden gedurende ca. 28 dagen. Hiermee is de kwaliteit gewaarborgd en is ons Dry Aged vlees geschikt voor de top van de Nederlandse gastronomie. 

Gerijpt vlees 

Tijdens het rijpingsproces vormt zich een zwarte korst om het vlees. Deze korst biedt een natuurlijke bescherming tegen indrogen en bacterievorming en is dus noodzakelijk. Bij levering is deze korst verwijderd en dus gereed voor bereiding. Wanneer het stuk vlees doorgesneden wordt, valt de helder rode kleur gelijk op. Bereidt het vlees op lage temperatuur rosé en de zachtheid zal optimaal blijven. 

Dry Aged rundvlees bestellen

De populariteit van het Dry Aged vlees in de top van de gastronomie maakt dat dit exclusieve vlees niet mag ontbreken in uw assortiment. Bij Zagt Amsterdam garanderen wij de hoogste kwaliteit en ben je ervan verzekert dat het vlees gerijpt is volgens de beste omstandigheden. Creëer de ultieme smaakbeleving voor jouw relaties met ons Dry Aged Raza Angus, Holstein rundvlees of het unieke Hida Gyu beef. Als partner biedt Zagt Amsterdam jou, naast kwaliteitsvlees, advies en grensverleggende mogelijkheden. Wil je kennismaken met ons exclusieve vlees door een proefbestelling te plaatsen? Neem dan contact met ons op via onderstaand aanmeldformulier.

Contact

privacybeleid.

* Velden met een * zijn verplicht